Първи стъпки на процеса по поставяне на павета, тротоарни плочки и унипаваж. Какви са етапите и как да направим правилния избор.

Ако не сте намерили правилния изпълнител то ние можем да ви съдействаме! Вижте нашите услуги за поставяне на павета и редене на унипаваж.

Най-добри цени за поставяне на павета и редене на настилки от Унипаваж и тротоарни плочки

Обадете се на тел.:0876 34 50 94 или научете повече за редене на унипаваж ТУК!

За тези, които избират павета и тротоарни плочки:

поставяне на павета и тротоарни плочки

Пътят, постлан с камъни, известни от дълго време е първо, което поставя началото и на естетиката и онова, което и в наши дни е приемано за изключително красиво.

Някои от материалите в строителството се използват в суров вид, а след това им се придава конкретна форма. Въпреки това, сегашното ниво на пътно строителство подлежи и на специален добив и преработка. Това е един дълъг процес, при който естествения камък се прилага и като конкретна паве, или по друг начин, във формата на тротоарни плочи.

Активността и производството на павета и тротоарни плочи от бетон в нашата страна се практикува отскоро и се предлага от нашата фирма. Въпреки това, днес можем да кажем с увереност, че качеството на тротоарни плочи и фасади, бетонови изделия са спечелили сърцата на потребителите и частните архитекти, а с това и търсенето им нараства.

Тези продукти имат стандартна форма и размер и са стриктно, разработени по начин не само да създават комфорт, но и красива, практична и устойчив на механични натоварвания и климатични фактори повърхност. Всички видове унипаваж ще направят корицата на един дом, сграда или помещения, абсолютно уникални и реализиращи най-сложни изпълнения.

Съвременните методи се използват в настилка на пътища, площадки в близост до магазини, супермаркети, молове паркове. Те са идеална възможност за аранжиране на паркинги и специални зони. Често се наблюдават и на територията на извънградските къщи, като алтернатива на съвременната настилка.

Кастинг или вибрация:

Има няколко вида производствени павета и настилки от плочки – метода на вибрациите пресоване, леене и вибро е специална технология разработена от бетон в калъпи. Този метод на висока ефективност, позволява големи нива на автоматизация и предоставя възможност за производство на тротоарни плочки с цветна настилка и слой.

Методът се осъществява от вибрации леене на бетон във форма на вибрационна маса. При него се наблюдава по-ниска производителност и автоматизиран процес на производство. Освен това, поради високото съотношение вода-цимент в такова производство се намалява замръзването на крайния продукт. Това налага да се увеличи допълнително циментът със скъпи модификатори и омекотители, което значително увеличава цената.

Освен павета вибропресовани има грапава повърхност, което ги прави удобни за тротоарни градски територии, ленти за дисперсия и спиране на транспорта (фиксиране), складове и терминали, получени чрез леене, гладка повърхност и издръжливи на зимен студ и ниска мразоустойчивост.

Гладката повърхност на покритията изисква те да не „дишат“ доколкото е необходимо, а с това повърхността на настилката пази плочки, когато водата замръзва в пукнатините.

Продуктите, получени чрез вибропресовани имат строга геометрия на формата и паралелност на повърхности. Паветата, произведени чрез подобна строга геометрия, затрудняват полагането на тротоарни плочки и ремонт и настилка унипаваж. Все пак, независимо от технологията на производство, в резултат можете да получите не само паваж с гладка повърхност, но и плочки, чиято повърхност е подобна на естествен камък, табла и различни видове дървесина. В допълнение, използването на пигменти позволява да получите различни цветове.

Многообразието от унипаваж на пазара:

Видове елементи за полагане на разнообразни павета може да бъде с различни форми – „вълна“, „трапец“, „сонда“, „Polygon“, „Квадрат“ и така нататък. Те обаче винаги имат дебелина от около 10 см, или размер на обичайната тухла.

Производство на тротоарни унипаваж:

 

Производството на тротоарни павета и тротоарни плочки внася собствен стил, вкус и нотка лукс в ежедневието и в строителството.

С него може да се постигне идеалното оборудване, уникална технология, разработена специално за градско строителство, управление и използване в различни ситуации. Разходите за тези павета могат да варират в диапазон от стотици за квадратен метър, но цената може да варира в зависимост от желаните сложност, елементи, цвят и геометрия. Тези павета могат да издържат около 50 сезона, а това е добра алтернатива за дългосрочна експлоатация, надеждност и качество.