Извършено по правилния начин, изкърпването спомага за предотвратяване на по-нататъшното влошаване на настилката и спестява в пъти по-големите разходи за цялостен ремонт. Има различни техники за изкърпване на асфалт, които могат да се използват за запълване на пукнатини, за ремонт на дупки по пътища, ремонт на улици, ремонт на паркинги, ремонт на алеи, ремонт на детски площадки и т.н. Ето кои са най-често използваните сред тях:

Хвърляне и преобръщане:

Този вид техника обикновено се прилага през зимния сезон, когато е необходима „бърза корекция“ или спешна корекция. Дупката се запълва с течен асфалт и след това се преобръща. Асфалтът може се нанася на слоеве и започва да се втвърдява, когато реагира с въздуха.

Полупостоянни лепенки:

Това е по-дълготрайно решение, но прилагането на метода изисква предварителна подготовка на терена. С помощта на метла или на въздушен компресор се почиства повърхността на компрометираната площ, след което същата се изрязва с ръчен инструмент или със специализирано електрическо оборудване. Накрая подготвеният отвор се запълва със сместа за кърпене и се уплътнява с валяк.

Кръпка в пълна дълбочина:

Считана за постоянен метод за ремонт, тази техника включва изкопаване на зоната за кърпене на дълбочина от минимум 10-15 см и разширяване на поне един крак разстояние в околното пространство, за да се осигури по-здрава опора. След като отворът е готов следва нанасяне на специално залепващо покритие. Накрая се полага асфалтовата смес и спрямо големината на терена се уплътнява с валяк или друго специализирано оборудване.

В асфалтиране.com използваме най-добрите техники за асфалтополагане в комбинация с висококачествени материали, за да подобрим характеристиките на повърхността и продължителността и на живот. Като компания с дългогодишен опит в асфалтополагането и последващите го поддръжка и ремонт, ние се ангажираме да отговаряме на най-високите стандарти за качество. Ние се гордеем с нашата работа и дълготрайни решения, като ви даваме уникална 3-годишна гаранция за всички нови инсталации.
Свържете се с нас, за да научите повече за техниките за асфалтиране, които използваме. Обадете ни се на0876 34 50 94, очакваме ви.