Ако искате да асфалтирате вашите улици, алеи, дворове или паркинги, тук споделяме някои от интересните факти за асфалтовите настилки, които трябва да знаете.

#1. Дълга история

Ако си мислите, че асфалтът е откритието на технологичната ера на 20 -ти век, тогава, сте в голяма заблуда – асфалтът има богата история. Първото му използване датира през 625 г. пр. н. е. по време на царуването на Набополасар, вавилонският цар.
Използван е за хидроизолация от древните римляни за техните акведукти, бани и резервоари. Древните египтяни са използвали течен асфалт в процеса на мумифициране.

#2. Екологичнен продукт

В съвременния свят ние се опитваме да изполваме продукти, които са щадящи околната среда. Асфалтът е един от най-добрите материали за настилка, тъй като е 100 процента рециклируем. Екологичните свойства зависят от качеството на даден продукт за многократна употреба или рециклиране.

#3.Среща се естествено в езерата

Много хора не знаят, но асфалтът се среща естествено в определени езера по света. Това е вид петрол, който се намира предимно в солена вода и може да се намери в находища на океанското дъно. Известно е, че асфалтът е много дебел и може да се използва и в проекти за асфалтиране. Най-голямото естествено находище на асфалт се намира на дъното на езерото Peigneur в Луизиана.

#4. Бърза и лесна поддръжка

Асфалтовата настилка се поддържа лесно и бързо. Каквито и асфалтови ремонтни услуги или техники за асфалтово изкърпване да бъдат изпълнявани, дори подмяна на настилката, всички те могат да бъдат завършени за една нощ. На следващия ден имате завършена нова настилка. Не е ли страхотно?

#5. Разнообразни употреби

Асфалтът притежава невероятна гъвкавост, която може да отговори на нуждите на всеки проект за настилка. Може да се използва за различни настилки с дебелина от ¾” до 12” и повече. Това го прави популярен материал и вариант, използван за изграждане на всякакъв вид пътища,улици, малки и големи площи.
Всеки от слоевете в асфалтовата настилка е свързан с подлежащия го, за да образува една здрава хомогенна структура. Всеки следващ слой значително увеличава товароносимостта и живота на настилката. Така че това прави асфалта подходящ за всички ваши изисквания за настилка.

#6. Несравнима гладкост

В проучване беше установено, че по-гладките пътища намаляват разхода на гориво с до 4,5 процента. Асфалтът излезе като герой тук – той осигурява несравнимо гладко покритие спрямо всеки друг вариант за настилка.

#7. По-дълъг живот

Обикновено асфалтовата настилка има среден срок на годност от 15 -30 години . Това обаче зависи отчасти от използвания материал за настилката и доставчика на услуги. Ако сте приели и двата фактора като приоритет, можете да получите неизчерпаем живот за вашата настилка.

Асфалтът ли е вашият вариант за настилка?

Имате ли проект за нова настилка или се нуждаете от подмяна? Нашето предложение е най-добрият материал за настилка – асфалт.
Нашата компания е сред най-добрите доставчици на услуги за асфалтиране в София. Качеството и стандартът на нашите услуги винаги са осигурявали на нашите клиенти висока степен на удовлетвореност. Ние не се фокусираме само върху завършването на вашите проекти, но и да ви посрещнем с най-модерното обслужване. Успяхме да имаме най-добрия екип за асфалтиране с баланс от опит, умения и експертиза.