Ако търсите забавно допълнение към Вашия двор на къща или занаятчийски проект за децата, създаването на приказна градина вероятно отговаря на Вашето желание. Тези градини се състоят от малки пейзажи, пълни с малки растения и дрънкулки, предназначени да „привличат феи“ във Вашата градина.

Лесно е да започнете, а персонализирането на градината ще помогне на магията да оживее. Не е нужно дори да вярвате във феи, но ако го направите, ще е още по-добре. Ето как да започнете.

Необходими материали за приказна градина

Питате се от къде да започнете и какви материали ще Ви бъдат необходими за изграждането на приказна градина в двора на къщата Ви? Ето ги и тях:

– Саксийна смес;

– Контейнер с дренажни отвори;

– Дръвчета, храсти и цветял;

– Чакъл, камъчета, стъклен мрамор;

– Декорации за градина.

Приказна градина – от къде да започнем

Най-напред изберете темата на Вашата приказна градина. Може да е горски фон или къща като от любимата приказка на децата Ви, каквото прецените. Някои теми включват: горска страна на чудесата; дървени интериори; приказен дом; замък; приказен град.

След като изберете темата си, изберете и място, в което да приютите Вашата приказна градина. Съберете материалите, които са Ви необходими, за да отговарят те на Вашата тема. Занаятчийските магазини, разсадници и онлайн уебсайтове съдържат най-добрите източници за пазаруване на приказни градински материали.

Подходяща градинска почва

Изберете подходяща градинска почва, пълна с органична материя, за да придадете „най-живия“ вид на Вашата приказна градина. Осигурете правилен дренаж.

Най-подходящите дворни растения

Изберете дворни растения с интересни форми и текстура. Не препълвайте градината, защото ще добавяте допълнителни елементи и аксесоари, за да я превърнете в приказен дом.

Въпреки това, струпването на растения заедно в някои райони създава добри приказни скривалища. Някои растения пък могат да бъдат подрязвани, за да изглеждат като мънички дървета.

Добрите растения за приказни градини включват:

– Папрати;

– Декоративна ягода;

– Мащерка;

– Миниатюрни рози;

– Иглика;

– Невен;

– Розмарин;

– Сукуленти;

– Бонзай;

– Бръшлян

– Билкови растения.

Аксесоари за двора / градината

Тук идва забавната част, а именно избора на аксесоари за двора / градината. Украсете градината си с пейки, приказна къща, огради и феерични светлини. Направете свои собствени акценти или купете онлайн.

За да направите свои собствени елементи, използвайте скулптурна глина. Персонализирайте малка къщичка за птици. Развинтете въображението си максимално.

Всички тези идеи са просто страхотни и ще разнообразят дома Ви дори повече, отколкото предполагате, докато четете в този момент. Сигурни сме обаче, че в процеса на вършене и на Вас ще Ви хрумнат много страхотни опции, с които да превърнете градината пред къщата си в онова, за което сте мечтали цял живот.

В крайна сметка, приказките съществуват. И от нас, само от нас зависи дали ще ги превърнем в реалност и в свой начин на живот… или поне начин за почивка. Впуснете се в това забавно приключение, което няма как да не завърши с успех – защото ще Ви направи щастливи!