Лятото е перфектния сезон за изграждане на градинска барака за двора на къщата, защото времето е чудесно за работа на открито. Повечето бараки за съхранение са построени през лятото с по-практична причина: в края на сезона никой не иска да вземе цялата лятна екипировка и консумативи, които са били изведени навън и да ги върне обратно във вече препълнени гаражи, мазета и домове.

Ето защо Ви предоставяме няколко съвета и техники, за това как да изградите градинска барака за двора на къщата, с която ще получите идеалния навес за Вашия дом и двор. И много от тези предложения са полезни, независимо от това дали изграждате навеса от нулата, наемате изпълнител за целта, който да го построи или смятате да закупите сглобяема стопанска постройка онлайн или от местен домашен център или дърводелец.

Какво е необходимо за да се изгради дървена барака

Преди да построите нещо на Вашия имот, дори и да говорим за една градинска барака, трябва да отидете в местния строителен отдел и да кандидатствате за разрешение за строеж.

Следващата стъпка към, която трябва да преминете е избора на разположение, което означава да се определи точното място на Вашия имот, където ще бъде поставена или разположена баракатат. Това може да изглежда доста проста задача, но знайте, че ако изберете грешното място, ще се сдобиете с една краткотрайна, неизползваема барака. Разгледайте възможността за асфалтиране на двор, за да осигурите стабилна и устойчива основа за вашата барака.

Помнете: не изграждайте барака в дъното на хълм или в ниско разположен район, където се събира вода и не забивайте навеса дълбоко в гората, където ще бъде изцяло заобиколен от дървета и почвена покривка.

За изграждането на барака, независимо от нейния размер, ще Ви е необходим пълен комплект от дърводелски ръчни инструменти и електроинструменти. Сдобийте се с всичко нужно за целта!

Стабилна основа на градинска дървена барака

изграждане на градинска дървена барака

Нито барака за двора няма да издържи много дълго, ако е поставена на слаба основа. Повечето нараки могат да бъдат подкрепени от основен фундамент, който се състои от масивни бетонни блокове или дървени стърготини, поставени директно върху земята. Бетонните блокове или дървен материал трябва да са на перфектно ниво и да са поставени достатъчно близо, за да поддържат подовата рамка на навеса. Важно е да обмислите предварително опциите за асфалтиране на двор, за да гарантирате стабилност и дълготрайност.

И имайте предвид, че ако купувате сглобяема барака, тя не идва с основата, която трябва да изградите преди доставката.

Поставянето на вратите на градинската барака за двора също е важно. Често виждате врати, поставени на фронталния край на сградата, което изглежда хубаво, но затруднява достигането до предмети, съхранявани в задната част на градинската барака. По-добра алтернатива е да поставите вратата на дългата странична стена, така че да имате достъп до елементи отдясно, отляво и отзад. Друг вариант е да инсталирате врати и на двете стени в задната част, така че да можете лесно да стигнете до предмети от двата края на навеса.

Пожелаваме ви успех!