Исторически погледнато, почти всяка една сграда в центъра на София е със старинен твърд или ламаринен покрив. В изминалите десетина години тенденцията в подмяна, заздравяване и ремонт на покриви набра все по-голяма популярност, както за обществени сгради, така и в частните домове.

Много покриви са покрити не с поцинкована стомана и черно, животът на които е много по-малък. В тази връзка, много твърдият покрив има нужда от ремонт или частична или пълна подмяна.

С услугите от професионална фирма вие може да реши този проблем. За пълна подмяна или ново устройство на твърд покрив, може да се доверите на нашия екип от специалисти. Ние предлагаме на нашите клиенти разнообразие от възможности, но най-ефективно до момента по наше мнение е трудността с подмяна на покрив от валцована стомана.

Предимството на покривна от ламарина е очевидно. То се свежда основно до:

Липса на хоризонтални връзки, които в бъдеще ще се проявяват като теч във вътрешността на сградата.

На второ място значение в ремонта на покрив има и ширината, която често се регулира, а това от своя страна позволява да се заобиколят различни прогнози и да се постигне най-правилната и красива поза.

Третата стъпка, която се следва при ремонт или подмяна на покрив е разнообразието от цвят и срокът на експлоатация. Специалистите са на мнение, че полимерните покрития осигуряват допълнителна защита срещу корозия и имат декоративни качества. Устройството на покривите от валцована стомана с полимерно покритие спестяват на клиентите продължителна работа за защита на метала от корозия по време на неговата работа. Цветната ламарина и ролковите материали са следните видове. Такива могат да включват – акрил, полиестер, пластизол, пурани и др. Те обхващат различни устойчивост при UV лъчи, ниски температурни колебания, агресивни среди, механични повреди. Покритието от цинк дава на тези стоманени листове отличителен сребърен цвят и предпазва метала от корозия.

Когато се използва устройство с твърди покривни листа и рулони от стомана се избира постоянния шев и специална технология. Когато инсталирате стоящи шевове за покриви може да се доверите на мнението на специалистите. Те често съветват да се използват професионални електромеханични уплътнители и машини, които не повреждат полимерното покритие на метали, а това прави цялостното изпълнение по-бързо и по-добре.

Защо покривите се нуждаят от ремонти и подмяна:

За вентилация на покривната мембрана, използвайки аератори, които с помощта на фитинги са заварени хидроизолационния слой става ръчно. Особено внимание по време на инсталацията на мембранни материали може да се обърне и при проникване на атмосферна влага в покритието с хидроизолация.

Предимства на PVC покривни мембрани.

При ремонт на покрива не е необходимо да се премахне старата покривна облицовка. Достатъчно е да се сложи разделителен слой от геотекстил и монтиране на горното покритие на PVC мембрана, инсталиране на нови аератори и фунии.

Физични и механични свойства на PVC мембрани, като механична якост, удължение при скъсване, еластичност при ниски температури, UV устойчивост, химическа устойчивост са многократно по-високи. По този начин, за правилната работа на покривната мембрана може да се гарантира и срок на експлоатация в рамките на 50 години.

Поради начина на заваряване и инсталиране на покривните панели може да се ограничи температурата под -30 градуса, при силен дъжд, силен вятър и други.

Богат избор на цветове от PVC мембрани за ремонт на покриви, позволяват да се реализират всички архитектурни и дизайнерски решения.

Поради предаването между изолацията и хидроизолацията може да се уреди без аератори по вертикалните повърхности и парапети.

Ако е необходимо при инсталирането на допълнително оборудване и ремонт на покрива на едно място, произведени бързо и точно, в почти всякакви метеорологични условия.

Сливане на покриви:

При устройството на нови покриви, подлепване на покрива или изграждане на меки покриви, конкретен вид устройство се отнася в тази насока.

Това, което прави този атрактивен мек покрив е в голям диапазон резултатът от цените за валцувани материали, в която всеки може да избере материал директно под обекта. Това се дължи на факта, че различните материали имат различен живот и тези материали могат да бъдат получени при различни температури на околната среда. Друг плюс у меките покриви са високоскоростните устройства. Онова, което ги прави лесни за изпълнение на хидроизолацията на извити повърхности. Сливането на покриви и ремонта на покриви прилага по вертикални повърхности, подложени на технологични решения за монтиране на материала. Често, предпочитаните покриви и техният избор са диктувани от конструктивна характеристика на дадена сграда. Покривни работи по такива сгради се извършва в най-кратки срокове. Сливането на покривни битумни материали допускат възможността при избор на цветови решения.

Устройството на новият покрив:

Когато ново устройство с меки покриви облицовъчни материали са необходими, за инсталиране и топлоизолация, то от значение е както самият начин на монтаж, така и материалите използвани в системата. Съобразявайки спецификите и размера, специалистите от фирма по ремонт на покриви могат да дадат най-точната насока, кое, как и кога да бъде подменено.

Ремонт на покриви:

При ремонт на покрив се изисква предварителен демонтаж на старата хидроизолация и покритие, които създават допълнителни аератори, извършвани с ремонт на място. В някои случаи, дори и практиката на селективния ремонт, рязането на така наречените „балони“ се счита за технически правилно и са стимул за дългосрочна гаранция. Въпреки това, следва да се отбележи, че мекият покрив и неговият ремонт са най-подходящи. За ремонта на меки покриви, често е достатъчно да има малко количество на депонирани отпадъци.