Входната врата за двор е толкова важна, колкото и тази на самата къща, а дори и по-важна, защото тя посреща гостите Ви първа и трябва да създаде у тях подходящото впечатление. Всъщност спокойно можем да кажем, че входната врата на двора е Вашата визитка и съвсем не трябва да подценявате избора ѝ, както и околното оформление.

Основно правило е, че входната врата трябва да си кореспондира с оградата. Тоест ако сте построили солидна ограда, която да защитава двора Ви от външни погледи, трябва да изберете и такава врата и обратното, ако оградата Ви е финна и ажурна, то и входната врата към нея, трябва да е в същия стил.

Друг акцент при избора Ви е това дали входната врата да е стандартна или автоматична. Ако тя води едновременно и към вътрешния гараж, удобно би било да се спрете на автоматична гаражна врата, която лесно можете да отваряте, без да слизате от автомобила.

Входна врата за двор – избор на материал

Що се отнася до материала за изработка на входната врата за двор, тук разнообразието е огромно – метал, дърво, или комбинация от двете правят вариантите безброй, а изборът зависи само от Вашето въображение и вкус. Всеки един от тези материали разбира се, имат своите предимства и недостатъци, с които ще трябва да се съобразите при избора. Дървените врати за двор са класически и естествени, което ги прави и едно от най-популярните решения. Те имат сравнително дълъг живот, особено ако бъдат обработени с подходящите продукти отвън. Металните врати сякаш прилягат повече на стабилните тухлени огради. Те са много красиви и могат да се освежат допълнително, ако бъдат комбинирани с дървени елементи. Тъй като входната врата на двора е изложена на метеорологичните условия, металните, както и дървените врати трябва да бъдат обработени и боядисани предварително, още преди монтажа.

Дворни увивни растения за входна врата

Както вече казахме, входната врата за двора е Вашата визитка за посетителите и трябва да обърнете сериозно внимание на околното оформление. Обикновено това става с избор на дворни увивни растения за входна врата, които ще я направят по-приветлива и елегантна, а същевременно ще внесат повече свежест и красота във всекидневието Ви. Подходящи са дворните увивни растения, които лесно ще обгърнат вратата отстрани, създавайки илюзията, че влизате в приказно горско царство. Ако искате повече цветове и аромат, можете да изберете красиви висящи рози, чийто прелестни цветове ще посрещат гостите Ви още в първия момент, когато посегнат към звънеца и ще ги поздравяват с аромата си.

Всъщност, на който и вариант да се спрете, когато става въпрос за входа към дома Ви, той ще носи част от Вас и ще посреща гостите Ви с Вашето гостоприемство.