Хубавата кола заслужава и хубава гаражна врата, нали? Всъщност изборът на гаражна врата е тясно свързан с този на входна врата, както и с това колко често ще се използва тя – дали е към общ гараж с голяма натовареност, или към единичен такъв, който е предназначен само за Вашия автомобил.

Има няколко различни вида гаражни врати – секционни гаражни врати, с въртеливо-постъпателен ход и ролетни гаражни врати.

Видове гаражни врати

Секционни гаражни врати

Секционните врати се отварят вертикално и са разположени под тавана, което спомага за спестяване на място. Благодарение на тази си конструкция те предлагат максимално място в самия гараж и пред него. Гаражните секционни врати лесно могат да бъдат монтирани, освен това те са оптимално уплътнени от четирите страни с трайни, еластични и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения.

Врати с въртеливо-постъпателен ход - Berry

Вратите с въртеливо-постъпателен ход, известни още като Berry комбинират в себе си високото качество и усъвършенствана техника, осигурявайки дълготрайна употреба и безопасно обслужване. Вратите Berry с въртеливо-постъпателен ход се предлагат в множество атрактивни стоманени разцветки, а обшивката им може да е на линии или касети, както и от дърво. Цветовете и декоративните повърхности са допълнителен акцент, който лесно можете да свържете с дизайна на входната си врата.

Ролетни гаражни врати

Ролетните гаражни врати са универсални. Те са автоматични, отварят се вертикално, като се прибират под тавана и не изискват място в самия гараж. Благодарение на тази си конструкция те предлагат максимален комфорт в гаража, а формата на самия отвор е без значение при монтажа им – правоъгълна, скосена, със сегментиран или дъгообразен свод.

Избор на гаражна врата

Както вече споменахме, изборът на гаражна врата зависи от нейното предназначение, както и от дизайна на входната Ви врата. Разбира се бюджетът, определен за покупката също е важен фактор, с който трябва да се съобразите. Една от може би най-привлекателните функции на съвременните гаражни врати обаче е опцията за автоматично отваряне. Тя ви осигурява удобството да отворите гаража си по всяко време и сезон, без да се налага да слизате от колата си, само с едно натискане на копчето. Съвременните механизми за отваряне на гаражни врати имат здрави двигатели, които ви гарантират дългосрочна употреба, както и някои други удобства. Те предлагат модерно и икономично LED осветление, самоконтролираща се автоматика, която осигурява защита за колата или човек, застанал на пътя на вратата, миниатюрни предаватели, които можете удобно да закачите на връзката си с ключове и не на последно място криптиране на сигнала, което Ви осигурява максимална защита. Всичко това означава, че изборът на гаражна врата зависи само от финансовите параметри и Вашите изисквания за функционалност и дизайн, а на пазара има богат избор варианти.