Въпреки, че най-доброто време за препроектиране на Вашето градинско пространство пред къщата е през зимата, когато растенията спят, актуализацията през лятото Ви дава шанс наистина да разберете как използвате целия двор и кое къде да позиционирате за максимален комфорт. Или ако просто искате да добавите нови повърхности, можете да го направите сега и да пожънете очаквания от Вас успех.

Озеленяване на двора – идеалният начин да се изработи привлекателно пространство за отглеждане на растения, които Ви дават красива среда. Това Ви дава възможност да проектирате практично оформление, което позволява да използвате градината си както искате.

Но откъде да започнете?

Идеи за озеленяване на двор

Идеите за озеленяване на двор започват с добри изследвания. Вдъхновете се, като посетите градински центрове, обществени градини, годишни градински изложения, дори къщи на други хора, за да усетите кое е по ваш вкус.

Вземете предвид размерите на Вашата градина. След това вземете чертожната дъска, за да очертаете хрумванията си за перфектния двор.

Вижте идеите, които трябва да се вземат предвид при планирането за още по-страхотна визия:

– Стени и граници;

– Живи плетове и огради;

– Пътеки и вътрешни дворове;

– Комплексно зеленяване;

– Водни характеристики;

– Зони за свободното време (трапезария, място за игра, сянка);

– Засаждане на дървета, храсти и цветя, поставяне на саксии;

– Осветление.

Подходящи дворни растения

Един от най-простите начини за трансформиране на Вашето външно пространство, било то градска градина или селска градина, е да инвестирате в схема, базирана около Вашите дворни растения. Добрият избор на дворни цветя, дървета и храсти ще създаде целогодишен интерес.

Прекарайте известно време, опознавайки почвата и аспектите по отношение на слънце, сянка и влага.

За добра структура, инвестирайте в по-големи дървета. За повече цвят, похарчете малко пари за цяло легло от луковични растения. Допълнителни изследвания с помощта на книги, градински центрове и статии онлайн също ще ви помогнат.

Саксийните цветя и растения са чудесен вариант за добавяне на цвят, а подвижността им означава, че можете да промените дизайна си, когато настроението Ви се променя. Не забравяйте да ги поддържате с много дренаж и вода.

H2 Модерна градина – актуални теденденции в градината

Чудите се дали и в градината има актуални тенденции? Да, разбира се, винаги има нещо модерно. Помнете обаче, че градината на мечтите на всеки е различна според съответните вкусове и различния начин на живот. Разгледайте великолепните градински галерии в интернет и по-специално приложения като Pinterest, които са изпълнени с идеи за традиционни, модерни, семейни градини и иновативни идеи за големи или малки дворове.

Сигурни сме, че ще използвате някоя от тези идеи за озеленяване на двора, така че да създадете пространството на мечтите си. Пожелаваме ви успех!