Умишлено или не, Вашият гараж често се превръща в сметище за почти всичко. Проблемът: има толкова много неща за дома и градината – инструменти, оборудване за тревни площи, играчки на децата и т.н. – които трябва да намерят своя дом и наистина, гаражът Ви е най-практичното място. Поради тази причина днес избрахме да Ви представим няколко идеи за организиране и съхранение на инструменти в гаража.

За да направите Вашето пространство възможно най-функционално, включете тези идеи за организиране на гаража, така че да усещате максимален комфорт всеки път, когато влезете в него.

Как да подредим гаража си

Чудите се как да вместите всички инструменти, предмети и натурии в гаража си, така че да изглежда всичко прилежно подредено и удобно за ползване? Вместо да облегнете инструментите си за тревни площи на стената, поставете лопати, гребла, ножици за подрязване и други градински пособия върху панел, който е специално окачен на стената именно с тази цел. По този начин ще имате и постоянно напомняне за това най-накрая да извършите работата на двора, която сте отлагали толкова дълго време.

Селектирайте отделни зони за различните приложения на предметите и инструментите във Вашия гараж. Например превърнете някой празен ъгъл в специален кът за всички Ваши основни градинарски занимания. Добавете малка работна маса, саксии, лопати, тор и други. Винаги е хубаво, когато всяко нещо е на едно място!

Нека интериорът и екстериорът на Вашата къща се влива в гаража, като проектира работно пространство, което съчетава функция и стил. Заедно с телените кошчета, металните стелажи и рафтовете, прикрепете магнитни ленти към стената, за да окачите отвертки, клещи и четки за боядисване.

Организиране на гараж

За организационна система, която е също толкова привлекателна, колкото и функционална, рафтовете с кошчета с етикети е чудесно решение. Просто не забравяйте да поставите най-използваните инструменти на долните редове за лесно достигане.

За още по-качественото организиране на гараж използвайте вградени шкафове, с които можете да скриете всичко лесно и бързо, като просто затворите вратата. Или можете да ги поддържате организирани с етикетирани кошчета, почти както Ви предложихме по-горе.

Възползвайте се от естествената вентилационна система на Вашия гараж и дайте на всяка миришеща спортна екипировка място за сушене. Хем се съхранява, хем се проветрява. Не е ли просто чудесно?

Отделете дадена зона в гаража, за да насърчите малките Ви деца да се научат да бъдат подредени и изобщо да градят полезни и здравословни навици. Дръжте кутиите им с играчки на удобно място, така че да могат да достигат и поставят всичко сами.

В същото време не слагайте опасни предмети в близост до този кът.

Сигурни сме, че нашите съвети много са Ви харесали и че вече нямате търпение да ги изпробвате. А най-хубавото е, че нищо не ви спира. Е, залавяйте се за работа!